Skip to main content

Metselaar 2 BBL

Maak jij terwijl je leert bouwprojecten met je eigen handen?

Ja, ik heb interesse in de bouw en wil alles leren over het beroep Metselaar.

De BBL-opleiding tot Metselaar, niveau 2 volg je bij een Fries bouwbedrijf en bij Firda in Leeuwarden, Drachten, Sneek of Heerenveen.

Metselaar, niveau 2 in het kort

Tijdens je opleiding verricht je allerlei metselwerk op een bouwplaats (4 dagen dus) en ga je 1 dag naar school (naar een ROC van jou keuze). Je doet je toetsen tijdens de opleiding bij een bouwbedrijf bijvoorbeeld in de nieuwbouw, verbouw of restauratie. Of je komt daarvoor naar de werkplaats van Toekomstbouwers Friesland.

Je kunt tekeningen lezen en deze vertalen naar de praktijk. Als jij de werkplaats verlaat, staat er een perfect resultaat. Trotst ben je op je schoonmetselwerk en alle andere metselwerken waar jou vakmanschap bij komt kijken. Aan het einde van een werkdag ga jij met een voldaan gevoel naar huis. Jij hebt iets gemaakt!

Waar kun je werken-leren?

Via Toekomstbouwers Friesland werk je natuurlijk het liefst bij een metselbedrijf bij jou in de buurt. In ieder geval is er altijd een leer-werkplek voor jou in de provincie Friesland. Misschien zelfs wel meerdere… hoe leuk is dat! Er is namelijk volop werk voor vakmensen in de bouw. Na je opleiding kan je vaak direct aan de slag.

Doorleren

Na deze opleiding kan je door naar:

Terug naar Alles over BBL

Metselaar 2 BBL-opleiding bij Toekomstbouwers Friesland
Metselaar in werkplaats Toekomstbouwers Friesland

Klaar om een geweldige start in de bouw te maken?

Ja, ik meld mij aan voor de opleiding!