Skip to main content

Tegelzetter 2 BBL

Als jij aan het werk gaat wordt het pas echt mooi!

Ja, ik heb interesse in de bouw en wil alles leren over het beroep Tegelzetter.

De BBL-opleiding tot Tegelzetter, niveau 2 volg je bij een Fries bouwbedrijf en bij Firda in Leeuwarden, Drachten, Sneek of Heerenveen.

Tegelzetter, niveau 2 in het kort

In twee jaar tijd leer je, vooral in de praktijk, alles over het aanbrengen van tegels. Dat kan zijn in een keuken, badkamer of misschien zelfs wel een zwembad. Daarnaast leer je alles over de voorbereidende werkzaamheden en welke type en kleur tegel- of voegmortel je kan gebruiken. En natuurlijk hoe je de tegels kan snijden.

Tijdens je opleiding werk je 4 dagen en ga je 1 dag naar school (naar een ROC van jou keuze). Je doet je toetsen tijdens de opleiding bij een aangesloten leerwerkbedrijf. Of je komt daarvoor naar de werkplaats van Toekomstbouwers Friesland.

In de praktijk leer je dus alles over de bouwmaterialen, gereedschap en machines. Je kunt tekeningen lezen en deze vertalen naar de praktijk. Aan het einde van een werkdag ga jij met een voldaan gevoel naar huis. Je hebt iets gemaakt!

Waar kun je werken-leren?

Via Toekomstbouwers Friesland werk je natuurlijk het liefst bij een bedrijf bij jou in de buurt. In ieder geval is er altijd een leer-werkplek voor jou in de provincie Friesland. Er is namelijk volop werk voor vakmensen in de bouw. Na je opleiding kan je vaak direct aan de slag.

Doorleren

Na deze opleiding kan je door naar (BBL of BOL):

Terug naar Alles over BBL

Tegelzetter BBL-opleiding werken leren
Tegelzetter 2

Klaar om een geweldige start in de bouw te maken?

Ja, ik meld mij aan voor de opleiding!