Bouwstory André Reijngoud

André Reijngoud uit de gemeente Smallingerland is 17 jaar en zit in het 1e jaar van zijn opleiding Allround Timmerman. 23 maart 2023 was een belangrijke dag voor hem. Hij deed namelijk mee met de WorldSkills Netherlands voor de titel Beste Timmerman van Nederland. Daar vertelt hij je graag alles over! 

Wat heb je zoal gedaan?

Voorafgaand aan de wedstrijd heb ik goed geoefend in de werkplaats bij Toekomstbouwers Friesland. Jitze Kleiterp heeft me daarbij geweldig geholpen. Daar ontdekte ik wel dat het niet een gemakkelijke opdracht was, die ik tijdens de finale in Amsterdam moest maken.

Samen met andere jongeren van ROC Friese Poort en mijn vakdocent Wander de Boer, ging ik naar de RAI in Amsterdam. Op de eerste dag van de wedstrijd had ik wat problemen met het overzetten van de tekening op het hout, maar wist het gelukkig wel op te lossen. Op de tweede dag heb ik de muurplaat gezaagd, met succes, maar niet zo perfect als de jongen die eerste werd. Desondanks ben ik vastbesloten om het volgend jaar opnieuw te proberen! Ik hoop dat de docent en instructeurs mij dan weer willen begeleiden.

Zie jij een toekomst voor jezelf in de bouw?

Jazeker! De bouw is waar ik wil zijn.
Ik wil een héle goede Allround Timmerman worden. Mijn vader is scheepstimmerman, maar de richting van de jachtbouw wil ik niet op. Ik heb passie voor het vak van Timmerman, mooie dingen maken waar je trots op kunt zijn. Steeds nieuwe dingen leren en je verder ontwikkelen, dat is wat ik leuk vind. In de bouw kun je doorgroeien en een mooie loopbaan opbouwen.

Mijn persoonlijke ervaring

Het was fijn dat ik nog even kon oefenen in de werkplaats van Toekomstbouwers Friesland en dat ook daar een instructeur beschikbaar was. Fijn dat ik ook in mijn vakantie met hout mocht werken.

“Met hout werken is mooi werken!”

Bio André

André Reijngoud

  • 2006
  • Allround Timmerman, niveau 3 (1e jaars)
  • Finalist WorldSkills Netherlands RAI Amsterdam