Skip to main content

Alles voor bedrijven

Alles voor bedrijven in de bouw- en infrasector, wanneer het gaat om een beschikbare stage- of leerwerkplek via Toekomstbouwers Friesland.

Bedrijven welkom

Al leerbedrijf en plek voor een leerling? Dit is een mooie stap om ervoor te zorgen dat de branche bij blijft. Nog geen leerbedrijf, maar de ambitie om dit te worden? Mail ons dan!

De opleidingen bij Toekomstbouwers Friesland

BBL (BeroepsBegeleidende Leerweg)

Een BBL-studie betekent een combinatie van werken en leren, waarbij een leerling in dienst is van een erkend leerbedrijf. Wanneer u een BBL-leerling een leer-werkplek wilt aanbieden in uw bedrijf, dan betekent dit dat de betreffende leerling graag wil werken en leren in de praktijk.

Toekomstbouwers Friesland gaat met de BBL-leerling een contract aan voor de duur van zijn of haar opleiding. Een leerling zal vier dagen per week bij u aan het werk gaan en één dag in de week naar een ROC in de  regio waar theorielessen worden gevolgd. BBL-leerlingen conformeren zich aan de door u gestelde vakantieperiodes, hebben een arbeidsovereenkomst en kunnen worden gezien als werknemers (in opleiding).

BOL (BeroepsOpleidende Leerweg)

Bij een BOL-studie zit de leerling het grootste deel van de opleiding op school. Het is een leervorm waarbij een leerling gemiddeld vier dagen naar school gaat en 1 dag stage loopt. Het vak wordt met name op school geleerd. Vaak is het eerste jaar school en zijn de stages blokken van tien weken. De stageblokken kunnen verschillen per leerjaar en per niveau.

Wanneer u een BOL-leerling een leerplek wilt bieden in uw leerbedrijf, betekent dit, dat u een leerling krijgt die graag stage wil lopen. Leerlingen zullen in blokken van tien, twintig en dertig weken gedurende de opleiding een aantal dagen per week op stage gaan. De overige tijd zullen ze op school spenderen, om extra tijd te hebben voor hun schoolwerk.

Alles voor BBL-leerling

Betaald werken en leren

Alles voor BOL-leerling

Naar school en op stage

Kennismaken met Toekomstbouwers Friesland?

Ja, ik wil deelnemen!

Ouder of verzorger van een tiener? Lees dan Alles voor ouders!