Het is handig om handig te zijn

Bertus Baron, woonachtig in de gemeente Ooststellingwerf is 17 jaar en zit in het 2e jaar van zijn opleiding Allround Timmerman. Zijn leerbedrijf heeft even geen project waar hij aan kan meewerken, daarom is hij vier weken in de werkplaats bij Toekomstbouwers Friesland in Leeuwarden.

Wat heb je zoal gedaan?

Verschillende dingen al. Zo heb ik meegewerkt aan de verbouwing van zorgcomplex Stellinghaven in Oosterwolde. De verbouw is uitgevoerd door Bouwbedrijf Buiteveld, waar ik via Toekomstbouwers Friesland ben geplaatst. Ik ben wel het meest trots op het eindresultaat van dat renovatieproject.

In de werkplaats van Toekomstbouwers Friesland ben ik nu aan het slopen. Bij een verbouwing is dat vaak de eerste fase in het bouwproces. Ik blijf hier vier weken omdat Buiteveld even geen werk voor mij heeft. Gelukkig is die mogelijkheid er. Het is alleen wel de vraag of ik binnen die vier weken het eindresultaat van deze verbouwing nog kan zien.

Zie jij een toekomst voor jezelf in de bouw?

Jazeker, eerst wel, maar mijn hele leven? We zullen het zien. Risico’s van een zzp’er zijn te groot, dat heb ik in familiekring ervaren. Dus ik ga graag bij een bedrijf aan de slag. En mijn huidige leerwerkplek bij Buiteveld is zeker favoriet.

Daarnaast hoop ik in de toekomst een oud huis te kunnen kopen en dat dan later zelf helemaal op te knappen.

Mijn persoonlijke ervaring

Myn Heit sit al hiel lang yn de bou en ik gong altyd al mei myn Heit mei. Om’t ik fan de bou ferstân ha en it my aardich ta like om mei de hannen wat te dwaan, ha ik foar dizze oplieding keazen.

“It is handich om handich te wezen!”

Bio Bertus

Bertus Baron

  • 2006
  • Allround Timmerman, niveau 3 (2e jaars)
  • Leerwerkplek Bouwbedrijf Buiteveld Oosterwolde