Melissa Hofker Mooie dingen maken vind ik top

Melissa Hofker zat eigenlijk niet op haar plek in haar vorige opleiding Voedingsmiddelentechnologie, dus stopte ze en ging ze fulltime aan het werk bij een supermarktketen.

Twee jaar later zag ze bij toeval op het NOS Jeugdjournaal een item over ‘De beste timmermannen van Nederland’. Daar zag ze tevens dat een timmerVROUW op de eerste plaats was geëindigd. Toen viel het kwartje… en dacht ze: “ik kan dat dus wel worden!”

Melissa ging op onderzoek uit en kwam via het internet bij Toekomstbouwers Friesland uit. Binnen een week ging ze “mooie dingen maken”, doordat we haar konden plaatsen bij leerwerkbedrijf Homme Siebenga Bouw en zij zich aanmeldde voor de bijbehorende 3-jarige bbl-opleiding Allround Timmerman.

Wat heb je zoal gedaan?

Ik ben vooral op de bouw bezig. Vanuit de fundering tot de laatste nokpan maak ik mee. Ik doe dus alles. Zo heb ik een echt woonhuis in Beerta gebouwd. Daar ben ik wel trots op. Het leuke van het werken als timmervrouw, is dat ik al die verschillende dingen doe. Die afwisseling is echt heel leuk!

Zie jij een toekomst voor jezelf in de bouw?

Daar zeg ik volmondig, ja op. Zoals het nu gaat, het is zulk mooi werk. Je hebt tijdens de bouw contact met de klanten, waar je een band mee opbouwt. En je maakt dingen, en als iets goed gaat of niet, dan maken we het bespreekbaar. Mooie dingen maken, vind ik top. Sowieso iets maken, betekent veel voor mij. Daarnaast leer ik veel van mijn leermeester Raymond Kroeze. Ook top!

Mijn persoonlijke ervaring

Mijn vader heeft vroeger geklust. En dat hij iets kon maken vond ik geweldig. Maar ik dacht dat Timmerman geen beroep was voor vrouwen en dat ik daarvoor zou worden afgekeurd. Maar het kan dus wel!

“Mooie dingen maken vind ik top”

Bio Melissa

Melissa Hofker

  • 1998
  • Allround Timmerman (2e jaars)
  • BBL